In 1935 brengt Rosel Heim haar eerste natuurlijke cosmetica-lijn op de markt. De kwaliteit en de betrouwbaarheid van haar producten hebben sindsdien miljoenen mensen over de hele wereld enthousiast gemaakt en overtuigd.

Tegenwoordig werkt de derde generatie van de familie Heim aan de ontwikkeling van en het onderzoek naar natuurgetrouwe huidverzorging. Biochemie en medische wetenschap, die als basis dienen voor het samenstellen van moderne cosmetica, zijn constant in ontwikkeling. Voortdurend onderzoek en nieuwe ervaringen uit de klinische praktijk verruimen doorlopend onze kennis over natuurgetrouwe huidverzorging en regulerende therapie.

Het verhaal van Weleda begon in 1921 in Zwitserland. Dr. Rudolf Steiner, filosoof en natuurwetenschapper, richtte Weleda op in samenwerking met de Nederlandse arts Dr. Ita Wegman, gespecialiseerd vrouwenarts. Aan de basis ligt de antroposofie. Deze denkwijze vertrekt vanuit het holistische uitgangspunt dat lichaam, geest en ziel verbonden zijn met de rest van de wereld.

Zij ontwikkelden een volledig gezondheidsprogramma met geneesmiddelen en verzorgingsproducten op basis van natuurlijke ingrediënten om het lichaam te ondersteunen.
Daartoe werden biodynamische tuinen aangelegd waar op duurzame wijze de nodige natuurlijke grondstoffen werden geteeld. Nu negentig jaar later is er niet veel veranderd. Weleda werkt nog steeds met ingrediënten die op duurzame wijze worden gekweekt en geteeld.

LakShmi is het meesterwerk van Franco Canterie, een gepassioneerde Italiaan die in de jaren 80 in het Verre Oosten de levenkunst ofwel Ayurveda leerde kennen. Wanneer hij terugkeerde naar Europa had hij een missie: de verworven wijsheid uit het Oosten versmelten met onze moderne technologie.

Vandaag is LakShmi marktleider in Natuurcosmetica in Italië en een gevestigde waarde in Nederland. LakShmi gebruikt enkel biologische ingrediënten die op ecologische manier verkregen zijn.