Ayurvedische massage Den Haag

Ayurveda is oorspronkelijk afkomstig uit India en wordt ook wel eens de moeder van de natuurgeneeskunde genoemd. Ayurveda is meer dan alleen een medische wetenschap, het is een levenswijze waarin zowel filosofie, spiritualiteit en intellectualiteit nauw met elkaar verbonden zijn. De Ayurvedische massage in Den Haag wordt toegepast bij een brede groep mensen. Bij de massage wordt gebruik gemaakt van warme kruidenolie met een helende werking. Het is een ontspannende totale lichaamsmassage die wordt afgestemd op uw body-mind type en eventuele klachten.

Wat is een Ayurvedische massage in Den Haag?

Ayurveda neemt een toenemende plaats in op het gebied van geneeskunde en gezondheidsonderhoud. Waar de reguliere geneeskunde soms niet toereikend is, kan een Ayurvedische massage in Den Haag een mogelijkheid bieden om weer in balans te komen. De drie basiskrachten, dosha’s, in de Ayurvedische gezondheidsleer zijn Vata, lucht en ruimte, Pitta, vuur en water, en Kapha, water en aarde. De Ayurvedische massage in Den Haag heeft een diep reinigend effect. Daarnaast helpt een massage om uw lichaam en geest terug in balans te brengen. Een massage heeft is geschikt voor een brede groep mensen en helpt bij:

  • De verbetering van uw weerstand. Zowel de bloedsomloop als het lymfesysteem worden geactiveerd.
  • Het vermindert en lost klachten op zoals rugpijn, nekklachten, reumatische pijn, stress, burn-out, hoofdpijn en spijsverteringsklachten.
  • Een Ayurvedische massage in Den Haag draagt bij aan de verlichting van spierspanning.
  • Het bestrijdt vermoeidheid en slapeloosheid.
  • Een massage is een ontspannend moment voor lichaam en geest.

Energetische Ayurvedische massage in Den Haag

De Ayurvedische lichaamsmassage kenmerkt zich door de diverse soorten geurende kruidenolie die worden gebruikt. Diverse massagetechnieken worden gecombineerd om de zogenaamde Marma punten, drukpunten uit de Ayurveda, te stimuleren. Bij een Ayurvedische massage in Den Haag wordt doorgaans met de handen gemasseerd. Massages met een meer therapeutische achtergrond, bijvoorbeeld bij reumatische aandoeningen, worden uitgevoerd met kruidenbundels en/of rijst. U ligt tijdens de lichaamsmassage op een comfortabel massagebed. Zowel uw hoofd als gezicht worden eveneens gemasseerd tijdens de ontspannende massage sessie. De Ayurvedische massage is geschikt voor vrouwen en mannen. In sommige gevallen zoals een zwangerschap, bij koorts en/of direct na een uitgebreide maaltijd kan een massage worden afgeraden.

Effecten van kruidenolie

Kenmerkend voor de Ayurvedische massage in Den Haag is het gebruik van kruidenolie. De olie voedt en verzacht uw huid. Het bijzondere van de olie is dat deze wordt afgestemd op uw persoonlijke dosha, uw klachten en de resultaten die u van een massage verwacht. Voorafgaand aan de massage vindt een kort intakegesprek plaats waarbij uw huid wordt gediagnosticeerd. De olie smeert uw spieren, gewrichten en pezen, waardoor uw lichaam weer soepel wordt. Uw huid wordt beschermd tegen de verschillende weersinvloeden. Veelgebruikte massage oliën zijn onder meer:

  • Amandelolie. Deze olie heeft een versterkende werking op uw zenuwstelsel. Bovendien is amandelolie tri dosha.
  • Saffloerolie. Licht en verwarmende olie, die veilig in gebruik is. Heeft u het snel warm? Dan wordt saffloerolie beter vervangen en/of gecombineerd met amandelolie of zonnebloemolie.
  • Sesamolie. Verwarmende en reinigende olie. Ook hier geldt dat wanneer u snel last heeft van ‘oververhitting’ beter een combinatie van oliën gebruikt kan worden.
  • Zonnebloemolie. Niet iedereen denkt direct aan zonnebloemolie bij een massage. Zonnebloemolie wordt door iedereen goed verdragen. Zeker na een dag in de zon en bij een droge, rode huiduitslag wordt is zonnebloemolie prima voor de huid.

Ayurvedische massages maken bovendien gebruik van heerlijk geurende etherische oliën die onder meer van jasmijn, lavendel en tea-tree zijn gemaakt. Deze oliën zijn geschikt voor ieder huidtype en hebben als voordeel dat ze het effect van de massage versterken. Welke soort olie het beste bij u kan worden gebruikt hangt af van het feit of u gevoelig bent voor huiduitslag. Het gebruik van de kruidenolie bij de Ayurvedische massage brengt uw lichaam in balans. Het zelfherstellende vermogen van uw lichaam wordt geactiveerd en gestimuleerd. Uw spieren ontspannen zich, slapeloosheid en stress worden optimaal bestreden. U krijgt dankzij de massage meer energie en lichaamsblokkades worden opgeheven. Zowel de bloedsomloop als het lymfesysteem worden geactiveerd. Na de massage voelt u zich als herboren. Door voldoende water te drinken helpt u de afvalstoffen nog sneller afgevoerd te worden.

Ontspannende Ayurvedische massage in Den Haag

Wilt u meer weten of een afspraak maken voor een Ayurvedische massage in Den Haag? Salon Haagsche Schoonheid informeert u graag over de mogelijkheden en effecten van Ayurveda. U kunt ook een geliefde verwennen met een cadeaubon voor bijvoorbeeld een Ayurvedische massage. Contact opnemen met de salon kan zowel telefonisch als via e-mail. U bent van harte welkom.